Klubbstugan

Var ligger klubbstugan?

Från väg 156 i Örby följer man vägvisning mot Två Skyttlar och när man kommer till Två Skyttlar fortsätter man ytterligare ca 300 meter och svänger in vänster (Skyltat OK Mark) och kör 100 meter och sedan vänster igen och sedan är man framme.

Koordinater

WGS 84 (lat, lon):N 57° 26.931′, E 12° 41.859′
WGS 84 decimal (lat, lon):57.44885, 12.69766
RT90:6373537, 1313464
SWEREF99 TM:6369692, 361841

Uthyrning av klubbstugan

Det finns möjligheter att hyra vår klubbstuga enligt nedan preciserade lista.
Köket innehåller kyl- och frysmöjligheter, spis och husgeråd samt diskmaskin. En toalett som är handikappanpassad finns i entrén. I källarplan finns två omklädningsrum, toaletter, dusch och bastu (gemensam).

Stugan får hyras av föreningar och privatpersoner. 
Bokning görs hos:
Bo Herdersson 0706 58 72 51 eller bo.herdersson@telia.com

Hyran är fastställd till:

Stora salen och kök 1200 kr/dygn
Stora salen, kök och omklädningsrum 1500 kr/dygn
(bastuavgift 100 kr/dygn tillkommer)
Stora salen och kök (max 4 tim) 600 kr
Lägerhelg (3 dagar)
4500 kr + 50 kr/deltagare
Bastuavgift tillkommer
Endast omklädningsrum300 kr + bastuavgift (100 kr)
Bord och Stolar (oavsett antal)300 kr/disponeras i 5 dygn

Vid uthyrning av klubbstugan gäller följande regler:

 • Den som står som hyresgäst skall vara minst 30 år och närvara i stugan under uthyrningen. Det är inte tillåtet att hyra stugan till en annan person.
 • Hyresgästen förbinder sig att följa de brand- och säkerhetsinstruktioner och ordningsregler som finns för stugan och att förmedla dessa till övriga som befinner sig i klubbstugan.
 • Hyresgästen förbinder sig att ersätta material/utrustning, inventarier eller annat som skadats eller förlorats.
 • Vid uthyrning fredag eller lördag skall stugan vara städad senast 15.00 dagen efter uthyrningen om ej annat avtalats. Övriga dagar städas den direkt efter användandet.
 • Hyresgästen förbinder sig att städa klubbstugan efter användandet enligt de instruktioner som finns. Om stugan inte är fullgott städad debiteras en städavgift med 2000 kronor.
 • Vid avbokning av hyra senare än 7 dagar före uthyrningen debiteras
  full kostnad.
 • Nyckeln återlämnas senast 16.00 dagen efter uthyrningen.
 • Borttappad nyckel debiteras med kostnad för låsbyte.
 • Rökning är inte tillåten i klubbstugan.

Att vara stugvärd

Anläggningskommittén har satt samman en lista och fördelat uppdraget som stugvärd över hela året. Varje stugvärd har ansvaret för stugan i två veckor under ett år. Några medlemmar har åtagit sig fler veckor. Vissa medlemmar har valt att lägga dessa veckor efter varandra, andra har valt att dela upp veckorna under året. I vår klubbtidning finns ett schema som täcker in veckorna fram till nästa nummer av tidningen.

Som stugvärd ansvarar du för och ser till att det är rent och snyggt i hela stugan, såväl i övervåningen som i källaren. Även utvändigt kan det finnas behov av att städa upp – vid behov skotta undan snö framför entrédörrarna eller kanske bara hålla rent och snyggt i största allmänhet.

I samband med träningar som utgår från Klubbstugan ansvarar stugvärden för att stugan blir upplåst och att det finns bastu och fika efter träningen för dom som önskar.

Stugvärd ser till att stugan larmas och låses efter användandet.

Det finns en väska som stugvärd ska ansvara för. I denna finns förutom nyckel till stugan även en handkassa. Denna kassa används till inköp av vad som behövs till fikat och vad stugvärd anser ska erbjudas. Kassabok ska föras.

Efter avslutat uppdrag lämnar stugvärd över väskan med nyckel och handkassa till den som på listan kommer efter i tur.

Att vara stugvärd är ett ansvar men samtidigt mycket uppskattat av oss medlemmar. Stugan betingar ett värde och måste skötas och underhållas. Om du undrar över något är du givetvis välkommen att kontakta någon i kommittén.