Nyheter

Sara Hagström opererad – ovisst med VM-start i sommar

Landslagets och IFK Göteborgs Sara Hagström hade en fantastisk säsong 2023 med EM-guld i sprint som den stora höjdpunkten. Nu har dock Hagström opererat en fot och troligtvis väntar också operation för diskbråck i vår. Därmed är det osäkert om det kan bli någon VM-start i Skottland i sommar. ”Diskbråcket är jag lite mer orolig för än foten faktiskt”, berättar Hagström.

RF, SOFT och flera andra förbund kräver besked av infrastrukturministern

En utredning har varit på infrastrukturminister Andreas Carlsons bord sedan i oktober. Trafikverket, Riksidrottsförbundet och ett flertal andra organisationer väntar förgäves på svar.
”Ska inga idrottsevenemang ske på statliga vägar? Det är dags för Andreas Carlson att bekänna färg”, skriver Riksidrottsförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och sex andra drabbade förbund i en debattartikel som publicerats på Altinget.se under fredagen.

Ställningen i Svenska cupen inför helgens tävlingar i Örnsköldsvik

Svenska cupen i skidorientering fortsätter i helgen med sprint och medeldistans i Örnsköldsvik med OK Nolaskogsarna som arrangör. Cupledare på seniorsidan är Magdalena Olsson och Jonatan Ståhl, båda från IFK Mora OK. Juniorklasserna toppas av: Alicia Bergqvist, Ludvika OK (D20), Mattias Larsson, Sundsvalls OK (H20), Maja Lundholm, Umeå OK (D18) och Melvin Löfgren, OK Kåre (H18).

Introduktionsutbildning för ungdomsledare

Behöver ni utbilda fler ledare/tränare i er förening? Nu finns ett kanontillfälle för att som nyare ledare ta ett första utbildningssteg då den nya introduktionsutbildningen erbjuds i Uddevalla den 23 mars.

Genom ett samarbete mellan Västergötlands OF och BohuslänDals OF har vi glädjen att erbjuda introduktionsutbildningen för orienteringstränare. Det är en endagsutbildning på plats, men innehåller även en webbaserad egen inläsning på 4-5 timmar.

Du som tränare eller hjälpledare inom orienteringsidrotten har ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig upplevelser och möten med människor som vill utvecklas med idrotten och du utvecklas med dem. I din roll kan du vara med och hjälpa andra att växa som utövare och individer.
DENNA INTRODUKTIONSUTBILDNING FÖR ORIENTERINGSTRÄNARE ger dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare/ledare inom idrotten generellt och orienteringssporten specifikt. Utbildningen ger dig inspiration och en introduktion till att vara ledare i orientering. Den ger dig, kort och gott, en bra start i ditt tränarskap.

Plats & tid
Uddevalla OK:s klubbstuga
Lördagen den 23 mars mellan 09.30-17.00.

Sista anmälan är den 10 mars.
Till utbildningstillfället finns plats för 20 deltagare.

Mer information, inbjudan, kursbeskrivning och anmälningslänk finns här.