Nyheter

Majas raketstart inom para-orientering

Häromveckan var Maja en av 20 deltagare som provade på orientering i föreningen IFAH Stockholms Parasportskola. Hon tyckte det var så roligt att hon redan fyra dagar senare tog chansen igen och deltog i den öppna para-klassen på Stockholm City Cup. ”Det är roligt att använda pinnen och pipa”, förklarar Maja om sin nyfunna idrott efter målgång.

Goda besked på VM-testerna

Två av tre lopp har genomförts på VM-testerna utanför Flims i östra Schweiz. Många svenska löpare är på plats för att visa upp att de kan behärska den tekniska och fysiskt utmanande VM-terrängen. Det har varit riktigt tuffa tävlingar med mycket sluttningar och branta backar, säger förbundskapten Anneli Östberg.

Naturpasset i ny skrud

Naturpasset är svensk orienterings mest långlivade och populära motionskoncept. Närmare 100 000 personer i alla åldrar uppskattas delta, årligen. Det började som Trimorientering 1970, en prestationsfri motionsform med målet att sätta Sverige i rörelse. Nu har Naturpassets hemsida fått en ny design med målet att locka nya och återkommande deltagare i många år framöver.

 Närtävling/träning Mtbo – 14 juni 

OK Mark bjuder in till närtävling/träning Mtbo i Örby onsdag den 14 juni!
Banorna har medeldistanskaraktär och är mellan 4km – 10 km, mer info finns i PM nedan. Anmälan görs senast söndag den 11 juni kl 23:00

PM

Plats:
Arena och Parkering är vid Örbyskolan

Anmälan:
Anmälan görs via Eventor. Den som inte har konto på Eventor kan anmäla sig på mail: bo.herdersson@telia.com Ange då namn klubb och banalternativ.
Anmälan görs senast Söndag den 11 juni 23,00 

Startavgift:
Startavgift 50 kr
Avgiften faktureras klubbarna i efterhand.

Kartställ:
Ett begränsat antal kartställ finns att låna/hyra.
Bokas på mail: bo.herdersso@telia.com 

Banor:
Medeldistanskaraktär 
Lätt ca. 4 km., medelsvår ca. 5,5 km., svår ca. 10,0 km. 

Start:
Starttid mellan 18,00 och 19,00. 
Orange-vit snitsel till start, ca. 300m. 

Startstämpling tillämpas (SportIdent). 

Hanatorps badplats ligger ca 1 500m från skolan kan rekommenderas för den som vill ha ett svalkande bad efter cyklingen. 

Höstens EM-tester sker i Avesta

Det var tänkt att testloppen inför sprint-EM i Italien skulle ske på plats i Italien. Så blir det inte. Ett samlat landslag ville spara på resdagar och minska miljöpåverkan. Testerna genomförs istället i Avesta helgen 2-3 september.

Generated by Feedzy