Nyheter

Lärarfortbildningarna är i gång ”jätteviktigt för att utveckla orienteringen”

Sedan 2011 har Svenska Orienteringsförbundet erbjudit lärarfortbildningar i orientering och kartkunskap för att hjälpa landets grundskolelärare att nå målen i läroplanen. Nyligen avslutades en av dessa i Tullinge.

”Fortbildning är jätteviktigt för att uppdatera sig och få nya idéer och tankar så att vi i vår tur kan utveckla barnens förmågor och färdigheter”, säger Alaa Mahmmod, lärare på Fornbackaskolan i Södertälje och en av deltagarna.

Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior

Snättringe SK:s Simon Hector har flera SM-guld som junior men natten mot lördag kom första fullträffen på seniornivå. Segern på natt-SM kom efter starkt lopp där dock guldet höll på att rinna ifrån honom på 24:e kontrollen av 26. Här berättar Simon om sin väg från start till mål och vad som hände när han startade en minut för tidigt.

Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad

Genom åren har forskare undersökt fysiologiska och biomekaniska faktorer för att nå framgång i längdskidåkning och orientering. Den vetenskapliga kunskapen specifikt om skidorientering har däremot varit begränsad. Nu är dock den första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad där landslagsåkaren Jonatan Ståhl är en av författarna.